statie-reincarcare-masina-electrica

Vouchere de 10.000 de lei din partea PMB pentru deschiderea de statii de reincarcare pentru masinile electrice

Primaria capitalei doreste sa acorde cate 500 de vouchere a cate 10.000 de lei pentru persoanele fizice sau jurice care detin complexuri comerciale, restaurante, benzinarii, hoteluri ori cladiri de birouri si care doresc sa monteze statii de incarcare pentru masinile electrice.

Despre proiect

Proiectul se numeste “Programul de stimulare a înfiinţării staţiilor de încărcare rapidă pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin acordarea de vouchere”. El vine in continuarea programului “Rabla Plus” care ofera celor interesati de achizitionarea unei masini electrice un voucher in valoare de 45.000 de lei.  Toate costurile acestui proiect vor fi suportate de catre catre Bugetul Local al Municipiului Bucuresti.

Scopul principal al acestui proiect este imbunatatirea calitatii aerului din capitala.

Comunicat de presa PMB

In comunicatul de presa dat de primaria capitalei regasim urmatoarele aspecte importante :

„…se aprobă acordarea în anul 2019 a unui număr de 500 de vouchere în valoare de 10.000 lei/voucher pentru persoanele juridice/fizice deținători de spații comerciale/unități de cazare/spații de birouri/stații de distribuție carburanți care înființează stații de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in...

Acest program vine în sprijinul celui prin care sunt acordate ECO Vouchere, urmărind susținerea și crearea infrastucturii necesare pentru dezvoltarea transportului cu autoturisme ce folosesc combustibili alternativi” 

Daca acest proiect isi va atinge scopul, harta statiilor electrice din Romania va fi anul viitor intr-o continua crestere.