Volvo si Renault top vanzari masini electrice

Volvo si Renault lideri la vanzari de masini electrice in UE

    Volumul de vanzari de masini electrice in UE s-a dublat ajungand la 50.000 de plug-in electric vandute in 2013 comparativ cu 22.000 in 2012, desi reprezinta doar o mica parte din toate masinile noi vandute pe continent.

    Noile modele au ajutat vanzarile de masin electrice in UE sa se dubleze in 2013 dar procentul de masini cu 0 emisii raportat la totalul masinilor vandute este inca de 250 la 1. Masinile electrice reprezinta o parte importanta a politicilor guvernamentale in domeniul poluarii aerului si schimbarilor climatice, dar producatorii de masini au pus presiuni puternice impotriva legislatiei restrictive cu privire la emisiile masinilor.

    Aproape 50.000 de masini electrice plug-in au fost vandute in 2013, o crestere de la cifra de 22.000 inregistrata in 2012, cresterea fiind datorata preponderent a trei modele din care s-au vandut in jur de 8000 unitati din fiecare conform unui raport al Transport Environment

Aceste trei modele sunt:

  • Renault Zoe care costa in Marea Britanie aproximativ 17.000 lire sterline dupa o prima guvernamentala de 5000 lire sterline
  • Mitsubishi Outlander care costa in Marea Britanie 28.250 lire sterline dupa aceeasi prima guvernamentala
  • Volvo V60 plug-in care costa 44.275 lire sterline dupa aceeas prima guvernamentala

Volvo si Renault top vanzari masini electrice 2

    „Masinile electrice prind avant, dar in acelasi timp adevarul este ca sunt inca prea scumpe pentru marea majoritate a oamenilor”a spus Greg Archer din partea T&E. „Preturile vor scadea cu timpul si veti putea vedea si competitivitate in domeniul tehnologiilor utilizate. Aceasta este o revolutie si va avea nevoie de timp ca sa se dezvolte. Euforia care a cuprins masinile electrice in 2010 nu avea cum sa fie sustinuta in acelasi ritm.”

Declin in vanzari de masini electrice in 2012

    Vanzarile pe 2012 a celor mai vandute masini electrice, Opel Ampera si Peugeot/Citroen iOn/C-zero, au scazut puternic in acel an. „Ceea ce vedeti sunt masini mai buni si servicii mai bune oferite pe piata”. Archer a notat si faptul ca anumiti producatori acum ofera si utilizarea unei masini conventionale pentru calatorii lungi ca bonus la cumpararea unei masini electrice, ajutand astfel sa depaseasca inconvenientele legate de autonomia relativ redusa a masinilor electrice.

2014-mitsubishi-outlander-phev-Volvo si Renault top vanzari masini electrice

    Subventiile guvernamentale pentru masinile elctrice nu sunt sustenabile si strategia acordarii acestora trebuie revizuita in anii ce vor urma pentru a produce efectele scontate. In Europa aproape 15% din emisiile de CO2 sunt cauzate de autoturisme. Limita pentru scaderea emisiilor de CO2 pentru flotele de masini noi produse a fost stabilita pentru 2015 si 2021. Acest prim prag a fost atins cu 2 ani mai devreme. Discutiile pentru noi praguri in 2025 si 2030 sunt programate sa inceapa.

Rezistenta producatorilor auto la noi reglementari cu privire la emisii

    Industria auto opune o rezistenta acerba introducerii de noi reglementari cu privire la emisiile auto. Cei mai infocati sustinatori ai acestei miscari sunt producatorii germani de masini BMW, Mercedes-Benz si Audi, in frunte cu guvernul German. In Octombrie 2013 David Camern si Angela Merkel au fost acuzati ca au negociat in secret in care Marea Britanie ar sustine Germania in castigarea de influenta pentru producatorii de masini germani urmand sa primeasca acelasi sprijin politic in problemele legate de sistemul bancar englez. In Statele Unite, presedintele Barak Obama a stabilit tinte clare pentru poluare care incep din 2017. Recent, primarul Londrei, Borin Jhonson a anuntat masuri pentru penalizarea masinilor diesel pentru a putea reduce nivelul ilegal al poluarii din aer.

Volvo si Renault - top vanzari masini electrice

    Masinile electrice reprezinta o mare parte din rezolvarea problemelor legate de mediu. Desigur va dura aproape 10 ani pana cand vom vedea masini electrice pe strada intr-un numar suficient de mare sa amelioreze calitatea aerului.

Citeste si : Masina electrica taxi ? In Londra este deja o realitate