Vanzari de masini electrice Chevrolet Volt vs Nissan Leaf

Vanzari de masini electrice la cote record in SUA

    Vanzarile de masini electrice in SUA a continuat sa creasca in Iulie, intrucat Nissan a livrat peste 3000 de modele Leaf si Chevrolet in jur de 2000 de modele Volt. Este pentru a doua oara cand cele doua modele ating un volum combinat de vanzari de peste 5000 de unitati intr-o singura luna. Acest prag a mai fost atins in August 2013 cand au fost vandute 5771 de unitati.

Vanzari de masini electrice reusite de Nissan

    Prima dintre aceste statistici a venit din partea Nissan, producator al celui mai bine vandut model de masina electrica, Nissan Leaf. Acestia au inregistrat 3019 livrari luna trecuta, totalizand pe anul 2014 un numar de 15755 unitati vandute. Putem sa observam ca ambii producatori au aplicat tehnici de generare de vanzari de masini electrice, cat si programe de fidelizare pentru clientii existenti.

    In timp ce acesta nu era cel mai bun an de vanzari al modelului Leaf, pana in prezent datele preliminarii arata o crestere de vanzari de 62% ceea ce ar insemna rezultate imbucuratoare pentru cei de la Nissan pentru sfarsitul de an.

Prognoza vanzari masini electrice

Presedintele american Barak Obama a spus ca doreste sa aduca pe strazi 1 milion de masini electrice pana la finele lui 2015. Conform ultimelor statistici actualizate cifra reala este de 841.000 unitati.

Vanzari de masini electrice reusite de Chevrolet

    Chevrolet Volt a avut de asemenea cea mai buna luna de vanzari din Decembrie, u 2020 unitati vandute. Aceasta cifra aduce totalul la 10635, foarte aproape de rezultatul obtinut de Prius care i-a depasit cu doar 36 de unitati. Astfel nivelul de vanzari de masini electrice obtinut de ambii producatori este aproape acelasi

Intrucat Tesla nu face publice date privind vanzarile modelului sau de lux Tesla Model S, se vehiculeaza cifra de 1200 de unitati vandute. Insa date concrete probabil vor fi comunicate de catre acestia la sfarsitul anului. Nivelul de vanzari de masini electrice a celor de la Tesla, desi este mult mai mic decat al competitorilor, reprezinta siguranta ca segmentul de lux al gamei este profitabil. Asteptam cu interes ca si Romania sa inregistreze in cel mai scurt timp vanzari de masini electrice la cote imbucuratoare. Piata din SUA reprezinta in momentul de fata 45% din piata globala conform datelor celor de la Forbes