reteaua-enel-x

Reteaua ENEL X

           Compania italiana Enel, cel mai mare furnizor de energie din Europa, totodata si din Romania,  a creat o noua divizie Enel X ce se axeaza pe domeniile viitorului, spre exemplu masinile electrice sau casele pasive inteligente.

            Proiect Enel X in Romania

             In data de 13 Noiembrie a.c. , reteaua Enel X a ajuns si in Romania. Pentru inceput, obiectivul acesteia este ca intre anii 2019 si 2023 sa instaleze aproximativ 2.500 de puncte de incarcare, in marile orase ale tarii, pe drumurile nationale, europene si autostrazi.  Italienii isi propun sa aduca in Romania transportul electric cu impact 0, astfel putand sa atinga mare parte din normele reducerii emisiilor poluante ale Uniunii Europene.

            Pentru anul 2019, tinta Enel X este de a instala in jur de 300 de puncte de reincarcare, pentru inceput in capitala, in Constanta si in Timisoara, iar in ceilalti ani urmand sa fie acoperit si restul tarii in functie de cresterea utilizarii vehiculelor electrice.

           Strategia Enel X

            Se va opta pentru aceeasi strategie pe care Enel X o adopta si in celelalte tari in care isi desfasoara activitatea si anume parteneriatele cu lanturile de supermarketuri, centrele comerciale, hoteluri si restaurante. Toti acestia sunt cei mai in masura sa ofere clientilor statii de incarcare. De asemenea, primariile vor fi un alt posibil partener, acestea fiind cei mai interesati de calitatea mediului.

            Statiile de incarcare vor fi impartite pe trei tipuri de putere: Quick(22kW), Fast( 50 kW) si UltraFast ( 150 kW).

           Reamintim ca statul roman ofera pentru cei interesati de achizitionarea unui vehicul electric un voucher in valoare de 10.000 de euro prin programul  Rabla Plus.

         Mai jos regasim declaratia lui Marius Chiriac, responsabilul Enel X in Romania pentru Enel.ro.

Mobilitatea electrică se extinde rapid în întreaga lume, iar această creștere oferă oportunități mari pentru companiile implicate în acest sector. Enel X România, bazându-se pe experiența din Italia și pe așteptările pieței românești, a dezvoltat cel mai ambițios plan din țară pentru instalarea unei infrastructuri publice de încărcare care va porni de la marile orașe și de la principalele rute de trafic. Scopul nostru este să permitem proprietarilor și flotelor de vehicule electrice să călătorească în întreaga țară, de la est la vest și de la nord la sud, fără griji legate de locația următoarei stații de încărcare

          Astfel harta statiilor de incarcare din Romania se va dezvolta simtitor.