Noul Tesla Roadster

Noul Tesla Roadster disponbil in 2017

    Conform ultimelor informatii, Tesla ar putea lansa pana la patru noi modele pana in 2018.
In timp ce deja cunoastem Modelul X si Modelul 3, Autobild relateaza ca este luata in considerare de catre producator productia unei masini electrice compacte pentru oras.

Patru modele noi de masini electrice din partea Tesla in urmatorii ani

    Sunt cunoascute putine lucruri despre aceasta masina electrica care a fost supranumita Model X, dar se cunoaste faptul ca va fi mai mica si mai ieftina decat Modelul 3 care este previzionat sa coste in jur de 35.000 USD. Aceeasi publicatie afirma faptul ca noul Tesla Roadster, supranumit Modelul R, ar putea ajunge in reprezentante in 2017. Desi traditia marcii Tesla a fost cladita pe masini electrice de lux, abordarea segmentului de piata compact ar putea sa aduca mai multe castiguri si popularitate producatorului american.

    Acest lucru pare sa contrazica comunicatele facute de catre CEO-ul companiei Tesla, Elon Musk, care a afirmat precedent ca noul Tesla Roadster mai are cel putin 5 ani de dezvoltare.

Noul Tesla model C - 3D rendering

Imagine generata pe calculator. Sursa: autobild.de

Performantele estimate pentru Noul Tesla Roadster

    Cu toate acestea George Blankenship, a afirmat ca acceleratia noului model 0-100 km/h se va situa in jurul valorii de patru secunde sau chiar sub acest prag. Viteza maxima ar putea ajunge la peste 300 km/h, insa in Europa s-ar putea sa se confrunte cu o limitare electronica impusa de catre legislatia europeeana.

Situatia Tesla in Europa si Romania

    Cel mai apropiat dealership Tesla de Romania este la Vienna. Astfel ca pentru a ajunge in Romania cu masina, utilizand strict puterea bateriilor ar fi necesare cateva ore bune. De asemenea ar trebui sa reincarcati bateria de cateva ori pe drum. Insa, autonomia noilor modele ne va permite in scurt timp sa parcurgem distante extrem de mari, comparabile cu masinile cu combustie interna. Noul Tesla Roadster se va bucura cu siguranta de popularitate printre impatimitii de masini de pretutindeni si nu doar de cei care prefera masinile electrice.