Noul Chevrolet Volt 2016

Noul Chevrolet Volt 2016

    Noul Chevrolet Volt se afla la vanzare in SUA deja de trei ani si jumatate si nu a ajuns la asteptarile pe care le-a avut GM de la el. Volt este una dintre cele mai cunoscute masini electrice hibride dezvoltate de catre Chevrolet.

Noul Chevrolet Volt urmeaza sa fie dezvaluit la Salonul de la Detroit.

    Insa aceasta saptamana, compania a confirmat ca noul Volt, modelul 2016 va debuta in Ianuarie la Salonul auto International de la Detroit. Cand primul Volt a fost livrat in Decembrie 2010, la doar cateva zile dupa Nissan Leaf, parea ca incepe o noua era pentru masinile electrice. In prezent pretul unui Volt porneste de la aproximativ 27.000 USD in SUA conform site-ului Chevrolet.

    Inconsecventa in strategia de marketing precum si rezistenta politica exacerbata, precum si o serie de probleme tehnice legate de bateria masinii au facut ca rezultatele scontate sa nu fie indeplinite.

    Volt-ul a fost exonerat de catre autoritati in urma defectiunilor tehnice si a incendiului cauzat de baterie, insa a fost nevoie ca CEO-ul de atunci al GM, Dan Akerson, sa apara in fata Congresului sa aduca explicatii cu privire la incident.

    Insa, cu toate aceste inconveniente, propietarii de Chevrolet Volt, il iubesc si are cel mai mare punctaj de satisfactie a clientilor dintre toate vehiculele GM.

Vanzarile si asteptarile pentru Noul Chevrolet Volt

    Proiectiile de vanzari au fost de 10.000 unitati pentru 2011 si intre 45.000 si 60.000 pentru anii urmatori. Realitatea a fost ca vanzarile s-au situat la 23.000 unitati pe an si au ramas constante in ultimii ani Cum se va descura oare noul Chevrolet Volt in anii ce vor urma ?.

    Noul Chevrolet Volt a primit relativ putine imbunatatiri, desi capacitatea bateriei a fost crescuta de doua ori, in 2013 si respectiv in 2015.

    Autonomia electrica este acum cotata la 61 de km, in conditiile in care se utilizeaza motorul conventional, consumul este situat la 7,6 L / 100km.

    Insa in tot acest timp laboratoarele de dezvoltare GM nu au stat degeaba. Chevrolet Volt pe care il vom vedea in cinci luni este mai ieftin decat predecesorul lor si mai profitabil pentru GM de-a lungul vietii modelului.

    Imbunatatirile solicitate de catre posesorii de Volt sunt clare: un al concelea scaun, mai mult spatiu de depozitare, autonomie electrica mai mare. Exista sanse mari ca primele doua sa fie satisfacute, insa din punctul de vedere al autonomiei, estimarile pentru noul model ajung la 65km ceea ce este acoperitor pentru nevoile zilnice a majoritatii consumatorilor.

    Motorizarea conventionala a masinii s-ar putea sa aiba cu un cilindru mai putin, fiind utilizat modelul de 1.0 L, cu trei cilindrii dezvoltat de GM, care face partea din noua familie economica de motorizari utilizate.

    In perioada urmatoare este probabil ca Chevrolet va dezvalui mai multe detalii despre model precum si fotografii de presa. Va ajunge pe piata cu un an inaintea concurentilor de la Nissan, care au previzionat pentru noul Leaf o autonomie electrica de 190 pana la 240 km.