Niciun recall la Chevrolet Volt in 2014

Niciun recall la Chevrolet Volt in 2014

    Actualul Chevrolet Volt, acum in cel de-al cincelea an de productie, va fi ultimul din generatia sa, inainte sa apara noul Volt 2016 care urmeaza sa fie pus in vanzare spre sfarsitul aceluiasi an. Cu toate acestea General Motors nu a inregistrat niciun recall la Chevrolet Volt in acest an.

Aproape toate masinile GM au avut parte de cate un recall

    Dar se pare ca singura masina full-electric a celor de la GM a mai reusit sa inregistreze o premiera si in acelasi timp o performanta: Chevrolet Volt este, pana in acest moment, singurul vehicul din oferta GM care nu a fost supul unui recall din considerente de securitate in ultimele sapte luni.

    Acest aspect a fost remarcat de catre reporterul Nick Bunkley intr-un articol de pe Automotive News. Stirea vine printre recall-uri regulate din partea GM pentru vehiculele sale care au devenit atat de frecvente incat compania a intocmit chiar o grafic cu toate pentru a ajuta dealerii sa le gestioneze corect.

    In articol se fac verificari si cu privire la faptul de ce GM continua cu linia sa de vehicule electrice in pofida faptului ca vanzarile nu au implinit asteptarile. De asemenea au fost si o serie de piedici politice generate de un val de neincredere politica in fiabilitatea masinilor electrice. Raspunsul GM a fost unul concis care a lamurit si strategia lor cu privire la masinile electrice. Compania crede in viitorul masinii electrice si doreste sa investeasca in continuare pentru a mentine avantajul competitiv oferit de progresele tehnologice in domeniu realizate pana acum.

Niciun recall la Chevrolet Volt in 2014

    Astfel de avantaje au ajutat compania sa respecte reglementarile guvernamentale dure (CAFE) care au trasat clar tintele de consum ale masinilor produse incepand de acum pana in 2025. Chevrolet Volt are de asemenea si alte avantaje: ii aduce lui Chevrolet si clienti noi „cuceriti” de la alte brand-uri (in jur de 70% conform Chevrolet) si are de asemenea gradul cel mai ridicat de satisfactie al clientilo dintre toate masinile GM produse vreodata.

Un recall la Chevrolet Volt este totusi posibil in viitor

    O organizatie din SUA denumita IIHS (Insurance Institute of Highway Safety) i-a acordat lui Chevrolet Volt catalogarea de Top Safety Pick+ datorita performantei bune inregistrate in testele de coliziune.
Astfel propietarii de Volt au cu ce sa se mandreasca cand vine vorba de masina lor. Dintre toate milioanele de masini chemate la recall in acest an este de mirare totusi cum de nu a fost nevoie de un recall la Chevrolet Volt. Cel mai bine este sa vedem cum sta situatia sin la sfarsitul lunii Decembrie intrucat in ritmul actual de recall al Chevrolet, de unul la fiecare cateva saptamani, este mai bine sa pastram laudele pentru sfarsit.

Niciun recall la Chevrolet Volt in 2014