Masina electrica taxi - Londra

Masina electrica taxi ? In Londra este deja o realitate

    eConect Cars este una dintre putinele companii de taxi care au in management o flota de masini 100% electrice (EV). Incepand din ianuarie a acestui an, eConnect Cars a cumparat 7 Nissan LEAF si a lansat o comanda pentru inca 14 unitati care urmeaza sa fie livrate la sfarsitul lui 2014. Daca la prima vedere o masina electrica taxi nu pare o idee buna, dupa o analiza amanuntita, se poate dovedi chiar o investitie profitabila.

Masina electrica taxi - Londra

    Avand sediul in Canary Warf, eConnect Cars cauta sa revolutioneze faimosul taxi londonez oferind experienta unei calatorii cu o masina electrica pentru clienti din mediul de afaceri.

    Trecand la masini electrice compania spera sa evite cresterile de costuri datorate pretului mare al combustibililor. Cu atat mai mult, avand in vedere nivelul de 0 emisii ale lui Nissan LEAF ajuta de asemenea la reducerea nivelului alarmant de poluare care se inregistreaza in Londra.

    eConnect Cars spera sa inspire si alte companii de taximetrie sa treaca la masini electrice, care ar avea un impact real asupra mediului. Poluarea aerului, in special in Anglia, a ajuns la un nivel periculos. Trecerea la flote de masini electrice non-poluante este o masura esentiala in asigurarea unui echilibru al mediului. Pentru fiecare masina electrica taxi, se elimina de pe strada inca un poluator. Si tocmai acest gen de masini parcurg cei mai multi km intr-un oras.

Masina electrica taxi - Londra

O masina electrica taxi poate atrage mai multa atentie decat va imaginati

    Cu toate acestea, nu doar avantajele semnificative din punctul de vedere al mediului inconjurator au atras clienti pentru eConect Cats. O serie de companii mari cum ar fi societatea de avocatura Maclay Murray & Spens LLP au inceput sa foloseasca serviciile firmei de taxi cu masini electrice. Atat eConnect Cars cat si Nissan sublinieaza avantajele legate de confort pe care le au masinile electrice fata de cele conventionale.

    Barry Beeston, Director de vanzari la Nissan spune: „Cu un zgomot mic la rulare, atat soferul cat si pasagerul se bucura de o calatorie relaxanta intr-un mediu comod, linistiti fiind de faptul ca drumul lor va fi mai putin daunator pentru oras si pentru semenii lor, alegand sa foloseasca un LEAF de la eConnect. Astfel in viitorul apropiat poate gestul de a aparea intr-o masina electrica taxi poate sa devina o chestiune de eticheta sociala. Pe masura de producatorii isi largesc oferta de masini electrice, masinile in sine devin mai eficiente, mai practice si mai accesibile consumatorilor.

    Alistair Clarke, fondatorul eConnect Cars a comentat: „Dezvoltarea tehnologiei si capacitatile inerente ale masinilor electrice sunt principalele motive pentru care am aplicat aceasta strategie practica si inteligenta in domeniul inchirierilor auto si a masinilor din regimul de taxi, pe scena londoneza.”

Si ei nu sunt singurii. Foarte multe alte companii cum ar fi MetroCab din Londra au prezentat deja primariei locale proiectele lor precum si planuri de dezvoltare a fenomenului. O masina electrica taxi este o idee extraordinara care este deja asimilata intr-unul dintre cele mai congestionate orase din lume.