GigaFactory China

Conditii deosebite pentru prima fabrica Tesla din China

Pentru ca cererea de autoturisme electrice este mai mare de la an la an, americanii au decis deschiderea unei noi fabrici. Si, ca de obicei, au ales China.

Producatorul de autoturisme electrice a incheiat deja un acord cu guvernul de la Shanghai pentru a pune bazele unei fabrici in zona de free trade a orasului. Tesla va avea drept total de proprietate asupra fabricii, ceea ce inseamna ca nu se va parteneria cu o companie locala, asa cum se intampla de cele mai multe ori.

Se pare ca oficialii chinezi au decis relaxarea unor reguli pentru a incuraja producatorii de automobile electrice. Acordul incheiat acum va fi primul de acest gen pentru un producator auto strain. Cel mai probabil insa, acesta nu ii va scuti de taxa de import de 25%.

Inca din luna iunie, Tesla a confirmat constructia fabricii din Shanghai, punanad capat a luni intregi de speculatii cu privire la planurile companiei. Desi doreste mentinerea productiei in SUA, compania a declarat ca este nevoie de mai multe fabrici la nivel local, pentru a asigura un pret corect pentru anumite regiuni.

Fabrica va incepe productia peste trei ani, adica in 2020, si urmeaza sa produca automobile pentru China si Europa.

China, in prezent cea mai mare piata de automobile din lume, a adoptat de curand o serie de masuri menite sa incurajeze productia de vehicule electrice. In luna septembrie, oficialitatile au declarat ca intentioneaza renuntarea la combustibilii fosili, in incercarea de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Deschiderea acestei fabrici este un pas important pe care compania americana Tesla il face catre o capacitate de productie care ar putea sa deserveasca intreaga planeta.