BMW masina electrica logo

BMW

In productie

Bmw i3 masina electrica

BMW i3

Bmw i8 masina electrica small

BMW i8

Iesite din productie

Bmw Active-e masina electrica

BMV Active-e

    Programul BMW i este un concept care promoveaza sustenabilitatea in domeniul transporturilor. Acesta este reprezentat de masini electrice vizionare si design inspirational care este puternic definit de sustenabilitate. Din aceasta gama fac parte i3 care este o masina de mici dimensiuni pentru oras si i8 care este cea mai avansata masina electrica din portofoliu.

BMW i masina electrica

Sursa: bmw.com

    Nascut electric: Cu BMW i, calatoriile zilnice pot deveni 100% electrice. Conceptul BMW i revolutioneaza industria auto prin utilizarea fibrei de carbon in producerea in masa a habitaclurilor. Carbonul este cu aproximativ 50% mai usor decat otelul si cu 30% mai usor decat aluminiul, permitand BMW sa impuna noi standarde in constructia de sasiuri usoare si anularea greutatii suplimentare a bateriilor Li-ion. In acelasi timp carbonul este un material cu o rezistenta sporita care poate fi folosit in multe moduri pentru cresterea sigurantei ocupantilor masinii.

BMW i masina electrica

Sursa: bmw.com

    i3 este una dintre primele masini produse in serie unde fibra e carbon este folosita pentru fabricarea caroseriei. Pana nu demult aceste materiale erau limitate in utilizare datorita necesitatii montarii lor manual. In prezent in parteneriat cu SGL Automotive Carbon Fibers, BMW reuseste sa produca la scara larga panouri si sub-ansamble pentru i3.

Arhitectura BMW LifeDrive

    LifeDrive este prima arhitectura auto care a fost creata special pentru masini electrice. Este compusa din doua unitati distincte. Modului Life care este compus din habitaclul din fibra de carbon si modulul Drive care contine suspensia si compenentele trenului de rulare, precum si bateria. Avantajul acestui sistem permite obtinerea unui spatiu interior mai generos, coborarea centrului de greutate si compensarea greutatii suplimentare a bateriei.

BMW i masina electrica

Sursa: bmw.com

    Modulul drive este construit in intregime din aluminiu si incorporeaza bateria si suspensia, trenul de rulare precum si componente din sistemul de atenuare a impacturilor. Acesta protejeaza bateria contra influentelor externe si asigura o distributie optima a greutatii. eDrive a fost dezvoltat de Efficient Dynamics care au lucrat multi ani la perfectionarea sistemului electric de rulare. Recuperarea energiei din franare precum si optimizarea consumului de electricitate a masinii au fost printre principalele obstacole de intrecut pentru echipa de proiectare.