BMW i8 plug-in hibrid livrate la Pebble Beach Concours d'Elegance2

Primele BMW i8 plug-in hibrid livrate la Pebble Beach Concours d’Elegance

    Concursul anual Pebble Beach Concours d’Elegance este poate cel mai important eveniment cu masini clasice din SUA. In ultimul timp a devenit o ocazie pentru producatorii auto sa isi lanseze aici cele mai noi si exclusiviste modele.

    Cu sute de exemplare rare de masini sport, aceasta parada a milionarilor nu pare sa fie locul propice de lansare al unui hibrid plug-in care are un consum redus. Asta bineinteles, daca hibridul cu pricina nu este noul BMW i8, care reuseste sa se evidentieze gratie liniilor care il definesc. Evenimentul a fost gazduit de catre unul dintre primii cumparatori, respectiv maestrul bucatar Thomas Keler, care detine restaurante in New Yor si Napa Valley in California. El a fost printre primii care au primit cheile de la i8.

BMW i8 plug-in hibrid livrate la Pebble Beach Concours d'Elegance3

O editie speciala BMW i8 plug-in hibrid vanduta cu peste 800.000 dolari

    Avand in vedere lista de cumparatori ai primului lot de i8, cred ca a fost o petrecere reusita. Pretul de vanzare al BMW i8 a plecat de la 135.700 USD. Cu ocazia lansarii a fost scos la licitatie si un unicat, respectiv un model aniversar Concours d’Elegance care s-a vandut cu uriasa suma de 825.000 USD, aproape de zece ori valoarea unui model standard.

BMW i8 plug-in hibrid livrate la Pebble Beach Concours d'Elegance

    Pebble Beach Concours d’Elegance are loc in cea de-a treia duminica din August, unde aproape 200 dintre cele mai rare si scumpe masini din lume defileaza in cadrul concursului. Evenimentul a pornit ca o mica intalnire sociala cuplata cu o parada si o cursa prin padurile din jurul Pebble Beach. Treptat acesta a crescut, atragand oameni din toata lumea. Concursul nu este unul de viteza ci de eleganta. Masinile si motocicletele sunt judecata dupa acuratetea istorica, starea tehnica si stilul.

Pebble Beach Concours d'ellegance winner 2007

Entry: 1935 Duesenberg SJ Speedster
Award: Best of Show 2007 Pebble Beach Concours d’Elegance
Sursa: http://www.pebblebeachconcours.net/

Clasele Pebble Beach Concours d’Elegance din 2014 au fost:

  • Maserati Centennial
  • Ruxton
  • Ferrari 250 Testa Rossa
  • Fernandez et Darrin Coachwork
  • Early Steam Cars
  • Rolls-Royce Phantom Postwar
  • Streamlined Tatra
  • 1914 French Grand Prix
  • Eastern European Motorcycles