BMW Electric World Record 2

BMW E39 Electric distruge recordul de autonomie

Probabil ca cel mai mare neajuns al masinilor electrice, in acest moment, este autonomia. Dar nu pentru acest BMW.

Construit in intregime din piese reciclate, modelul seria 5 denumit Pheonix, a parcurs 1600 de kilometri cu o singura incarcare, doborand recordul mondial existent din 2013 cu peste 300 de kilometri, cam cat s-ajungi in weekend la Constanta.

Desi este o realizare importanta, nu luati totul in serios. Testul a fot facut in conditii ideale, pe circuitul Auto Club Speedway California, probabil cu o viteza mica si constanta. In traficul din Bucuresti, cifrele are fi cu totul altele.

BMW Electric World Record

BMW Electric World Record

Phoenix BMW a parcurs de trei ori mai mult decat o Tesla, care are o autonomie de “doar” 500 de kilometric, dar si de 5 ori mai ieftin. Acest model BMW Seria 5 suna ca varianta cea mai buna pentru un pasionat. Daca as sti un pic de mecanica, m-as apuca sa-mi construiesc unul. Ma rog, “un pic” de mecanica.

Proiectul este finantat de fabrica ITAP, specializata in reutilizarea produselor electronice. In loc sa distruga aparatele vechi, fabrica le dezmembreaza, folosind piesele cele mai buna pentru crearea de noi produse.

BMW Electric World Record 2

BMW Electric World Record 2