Baterie pentru masini electrice

O baterie pentru masini electrice de 7 ori mai puternica

    Imaginati-va o baterie pentru masini electrice pe baza de Li care poate inmagazina de 7 ori mai multa energie per kilogram decat orice baterie disponibila astazi. Cum ar schimba asta viitorul masinii electrice ?

    Un grup de cercetatori din Japonia a dezvoltat o baterie pentru masini electrice reincarcabila bazata pe un nou principiu in cooperare cu Nippon Shokubai Co Ltd.

    Grupul este condus de catre Noritaka Mizuno, profesor la Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii din Tokyo. Noua baterie pentru masini electrice utilizeaza o serie de reactii chimice care nu au ai fost utilizate pana in prezent. Grupul a dovedit ca peroxizii sunt generati si dispersati din cauza acumularii de sarcina si eliberarea de sarcina intre materialele din structura bateriei. Acestea sunt pe baza de Cobalt adaugat unei structuri cristaline de oxid de litiu (Li2O) pentru polul pozitiv.

    Noua tehnologie poate genera o densitate de energie de sapte ori mai mare decat a generatiei existente de baterii pentru masini electrice Li-ion. De asemenea pretul ar putea scadea si capacitatea ar creste precum si nivelul de siguranta. Este de asteptat ca aceasta tehnologie sa fie folosita atat pentru baterii pentru masini electrice cat si pentru urmatoarea generatie de baterii de uz general.

    Performante extraordinare pentru noua baterie pentru masini electrice

Bateria are o capacitate teoretica de 897mAh pentru fiecare 1g de material al electrodului activ pozitiv/negativ, un voltaj de 2,87 V si o densitate energetica teoretica de 2,570Wh/kg. Aceste valori sunt usor mai mici decat a modelelor Li-aer (3,460 W/kg) insa acest sistem este unul inchis, asemenea bateriilor conventionale Li-ion, permitand o mai buna manevrare si un nivel de siguranta sporit. De asemenea conform calculelor si timpii de incarcare ar fi mult mai mici. Cu siguranta ca varianta finala va avea performantele mai mici decat cele teoretice insa va reprezenta fara doar si poate un progres remarcabil in domeniul stocarii de energie.